top of page

Sensei Pascal van Roozendaal krijgt 4e Dan overhandigd

Van vrijdag 7 t/m zondag 9 juli vond in Veldhoven het NKA Zomerkamp 2017 plaats. Er waren dit jaar maar liefst 11 karateka’s van Noritsu aanwezig op dit wel erg bijzondere kamp. Tijdens de feestavond kreeg Sensei Pascal van Roozendaal namelijk te horen dat hij vanaf heden de 4e Dan graad mag dragen!


Ieder jaar gaat er een delegatie vanuit Baarle-Nassau naar De Buitenjan te Veldhoven voor het zomerkamp van de NKA (Nederlandse Karate Associatie), maar nog nooit eerder waren het er zoveel. Sensei Pascal van Roozendaal, Senpai Joost Kools, Senpai Jan van Beek, Senpai Arno van der Loo, Senpai Bart Spijkhoven, Senpai Joost Kimenai, Senpai Huub Wilborts, Senpai Hilde Wilborts, Sempai Dennis Slockers, Ruben van der Loo en Joran van der Loo melden zich allemaal op de vroege vrijdagochtend bij de Brabantse groepsaccommodatie.


Om 10 uur begon de eerste les voor de 80 aanwezige karateka’s. De lessen werden verzorgd door diverse Shihan’s en Sensei’s van de NKA, maar ook door een topinstructeur uit Engeland: Sensei Darren Stringer. Deze Kumite en Kata kampioen verzorgde diverse lessen gedurende het kamp en dit was ook zeker een meerwaarde. Zowel syllabussen, Kata’s als gevechtstechnieken werden op een gedetailleerde en uitdagende manier overgebracht op de aanwezige karateka’s.


Het zomerkamp bestond uit diverse dag-trainingen, maar gedurende de vrijdagnacht moest er ook nog worden getraind. Vele push-ups, buikspieroefeningen en stoottechnieken in het donkere bos later konden de karateka’s weer van hun welverdiende nachtrust genieten.


Op zaterdag vonden de examens plaats, voor degene die niet op examen gingen stonden er diverse lessen op het programma. ’s Middags was het Kumite-gedeelte van het examen en bijna iedereen kreeg tijdens de aansluitende feestavond te horen dat hij/zij was geslaagd. Maar dat was niet alles…


Ook was het moment aangebroken dat Sensei Pascal van Roozendaal zijn 4e Dan kreeg overhandigd. Een erg speciaal moment aangezien het een hele eer is om een dergelijke graad te mogen ontvangen. Sensei Pascal behoort nu tot een select gezelschap 4e Dan houders welke zich jarenlang inzetten voor de NKA én karate in het algemeen. Bij deze willen we Sensei Pascal dan ook hartelijk feliciteren met het behalen van deze graad! En uiteraard hebben we dit feestelijke moment goed gevierd!


Op zondag moesten de karateka’s nog reizen voor de ochtendtraining, deze vond namelijk plaats op sportcentrum Papendal. Hier vond het zomerkamp van de N.K.K.O. plaats. Diverse internationale instructeurs verzorgden de les. Vervolgens snel weer naar Veldhoven voor de lunch en de laatste les…in de modderpoel!


Noritsu heeft genoten van het zomerkamp en is volgend jaar zeker weer aanwezig.


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page