top of page

Senpai Jan van Beek tweede bij Nederlands kampioenschap karate

Zaterdag 21 en zondag 22 mei vond in de Ahoy te Rotterdam het NK Kyokushin karate van de NFCKO plaats: een samenwerkingsverband van vrijwel alle Nederlandse full contact karate organisaties. De karateka’s die een eerste plek behaalden konden zich dan ook een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Van de Baarlese karateclub deden Senpai Jan van Beek en Joran van der Loo mee.


Op zaterdag de 21e was het toenooi voor de volwassen karateka’s. Tientallen ervaren vechters stonden deze dag klaar om de hoogste trede van het podium te veroveren, zo ook Senpai Jan van Beek van Karateclub Noritsu. Jan was ingeschreven in de 95+ kilo klasse, maar aangezien de weegschaal ’s ochtends 94 kilo aangaf werd hij in de gewichtsklasse 85 – 95 kilo ingedeeld.


De eerste tegenstander van Jan was de Tilburger Louis Bax. Jan z’n strategie was om bekeken de eerste ronde van 3 minuten in te gaan. Analyserend liet Jan de tegenstander technieken maken waarna na ongeveer 1,5 minuut het tempo werd verhoogd. Vervolgens wist Jan twee keer een ‘waza-ari’ te scoren voor het einde van de eerste ronde en met een ‘ippon’ deze ronde te winnen.


In de volgende ronde kwam Jan uit tegen Kees van den Doel van Budokai Senshi. Ook deze ronde begon Jan erg bekeken en liet hij zijn tegenstander werken. De gekozen strategie bleek ook deze ronde weer te werken en de partij werd met twee keer een ‘waza-ari’ beslist voor het einde van de eerste ronde.


Door naar de finale….mocht Jan inmiddels geen enkelblessure hebben opgelopen. De dokter onderzocht de blauwe, opgezwollen enkel en adviseerde om niet verder te gaan. Helaas kon Jan niet vechten tegen zijn trainingsmaatje Roel Noordman van Nintai Dojo. Een domper na een succesvolle dag, maar toch kan Jan erg tevreden zijn over een tweede plek op hét Nederlands kampioenschap karate.


Joran valt net buiten de prijzen

Op zondag stond het jeugdtoernooi van de NFCKO op de agenda en Joran van der Loo was degene die de naam van de club hoog moest houden. Desondanks hij niet op het podium is beland, is dit hem wel gelukt!


De eerste twee partijen wist Joran overtuigend met een ‘ippon’ te winnen. In de halve finale kwam Joran echter uit tegen een sterke tegenstander, de karateka uit Oud-Turnhout wist de partij helaas niet te winnen. Normaal gezien vecht de jeugd in poules, maar tijdens het NK werd het afvalsysteem gehanteerd. Hierdoor moest Joran nog een keer de ‘tatami’ op om te strijden voor de 3e / 4e plek. Deze ronde werd helaas ook in de verlenging verloren, maar Joran kan met opgeheven hoofd terugkijken op een succesvol toernooi.3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page