top of page

Senpai Jan behaalt eerste plek op Diamond Cup 2014

Om de twee jaar wordt in de Arenahal te Deurne, nabij Antwerpen, de Diamond Cup georganiseerd door Shinkyokushin België. In 2009 wist Senpai Jan van Beek een derde plek te behalen op het internationale karatetoernooi, dit jaar ging hij met de mooie trofee voor de eerste plek én een diamant naar huis!


Samen met trainer en coach Pascal van Roozendaal vertrok Jan in de ochtend van zaterdag 21 juni richting Antwerpen voor de weging. Met een gewicht van net boven de 90 kilo was Senpai Jan ingedeeld bij de super zwaargewichten (+ 90 kilo). Na de weging was het wachten tot het Kata-gedeelte en de cadetten klaar waren, om 14.00 uur begon het toernooi voor de volwassenen. Er waren veel deelnemers uit West-Europese landen als België, Zweden, Zwitserland, Spanje, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Nederland die allen aasden op de eerste plek waarbij je ook een diamant kreeg overhandigd.

Normaal gezien waren er 6 deelnemers ingedeeld in de klasse van Senpai Jan, maar uiteindelijk waren er 4 op de dag zelf aanwezig waardoor er in een poule werd gevochten. Zo kwamen alle heren één keer tegen elkaar uit en het totaal aantal punten zou aan het einde van de dag een winnaar moeten bepalen. De deelnemers in de klasse waren de 9-voudig Nederlands kampioen Marc de Roodt, de 130 kilo zware Russische Duitser Konstantin Korolihin en Ryan Gonzalvo van het organiserende team. Nadat alle wedstrijden in de poule achter de rug waren was er echter een speciale situatie ontstaan: zowel Marc, Konstantin als Jan hadden 2 partijen gewonnen en 1 verloren. Ook het onderlinge resultaat kon geen winnaar aantonen: Jan had gewonnen van Konstantin, Konstantin had gewonnen van Marc en Marc had gewonnen van Jan. Uiteindelijk moest het gewicht een beslissing forceren en aangezien Jan ongeveer 20 kilo lichter was dan Marc en 40 kilo lichter dan Konstatin werd de Baarlenaar aan het einde van de dag beloond met een prachtige trofee, een diamant, een vakantiebon en uiteraard de eer. Ook deze editie van de Diamond Cup was een hele ervaring: een goede organisatie, een groots opgezet internationaal toernooi met topkarateka’s uit heel West-Europa en een indrukwekkende demo van hoe karate kan worden toegepast door gehandicapten. Van Kata tot een breekdemonstratie, op prachtige wijze werd getoond hoe gehandicapten in een rolstoel karate kunnen beoefenen (bekijk hier meer informatie over Project Lenny en lees hoe je dit goede initiatief kunt steunen). We kijken al weer uit naar de volgende editie!

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page