top of page

Pascal van Roozendaal geslaagd voor examen 3e Dan

Van donderdag 1 t/m zondag 4 juli vond in Veldhoven het NKA-IFK Zomerkamp 2010 plaats. Tijdens dit kamp kwamen meer dan 100 karateka’s uit het gehele land samen om te trainen en om eventueel een hogere graad te behalen. Vier leden van Karateclub Noritsu namen deel aan dit zomerkamp. Pascal van Roozendaal behaalde tijdens het examen zelfs de hoogste graad die je zelf kan behalen bij Kyokushin karate, de 3e Dan, en mag nu met trots de titel Sensei dragen.


Het zomerkamp wordt jaarlijks georganiseerd door de NKA (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er vier karateka’s op de betreffende donderdagmiddag naar De Buitenjan in Veldhoven vertrokken. Na een korte rit arriveerden Sensei Pascal, Bart Spijkhoven, Joost Kimenai en Huub Wilborts bij de groepsaccommodatie waar ze vier dagen lang les kregen van diverse Shihan’s en Sensei’s.


De dagen van het zomerkamp bestonden uit diverse trainingen. Kumite, kata, syllabus en andere technische trainingen wisselden elkaar af. Op zaterdagmiddag was het examen aangebroken voor de examenkandidaat van Noritsu: Sensei Pascal was na een jaar van intensieve training klaar om zich te bewijzen voor de examencommissie. Na een technisch examen moest de leraar van Noritsu nog een groot aantal partijen sparren (tegen uitgeruste tegenstanders) en zich daarna helemaal leeg stoten en trappen op het kussen. Pascal slaagde met overtuiging voor zijn examen, waardoor hij met trots de 3e Dan-graad mag dragen. Een zeer mooie stap in de karatecarrière van de Sensei die op 14-jarige leeftijd in 1987 met karate begon. En deze stap werd op de zaterdagavond uitbundig gevierd met een feestelijke barbecue.

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page