top of page

Noritsu op het wereldpodium in Valencia

Indy Kooijman verovert derde plaats tijdens wereldkampioenschap karate


Maanden van voorbereidingen gingen eraan vooraf, en op zaterdag 4 en zondag 5 juni was het eindelijk zo ver: het wereldkampioenschap Kyokushin karate in Valencia, Spanje. Joran van der Loo en Indy Kooijman vertegenwoordigden Nederland op dit grootse toernooi, en met succes!


Honderden atleten van over de gehele wereld waren naar de Spaanse badplaats afgereisd voor het WK van de International Federation of Karate (IFK), waar ook Karateclub Noritsu bij is aangesloten. Met maar liefst 16 deelnemers was het Nederlandse NKA team goed vertegenwoordigd.Op het WK kon men deelnemen in diverse gewichtsklassen in de categorieën -16 jaar, -18 jaar, -21 jaar en volwassenen. Joran was met 16 andere karateka’s ingedeeld in de categorie -21 jaar, min 70 kilo. Zijn eerste tegenstander was de Kazach Bekarys Suraganbek. Joran kon meteen aan de bak met deze sterke tegenstander. Helaas wist hij niet genoeg tegendruk te geven, de scheidsrechters kozen Bekarys als winnaar na de eerste ronde. Erg goed gevochten, maar helaas geen prijs voor Joran.Indy was tevens in de categorie -21 jaar ingedeeld, maar dan bij de dames onder de 55 kilo. De eerste tegenstander was de Hongaarse Lucsan Bogiarka. Indy liet er geen gras over groeien en wist de winst naar zich toe te trekken, op naar de tweede ronde. In deze ronde trof ze de Kazach Saniya Kaliakhmetova. Weer vocht de Tilburgse als een leeuwin, maar helaas moest ze deze keer het onderspit delven. Erg goed gevochten, en met een mooie derde plek als verdienste.Uiteindelijk ging het Nederlandse NKA team met 2 derde plaatsen naar huis op dit hoogstaande toernooi. De maanden van zware trainingen hebben hun vruchten afgeworpen; iedereen heeft mooie partijen neergezet en ondanks dat niet iedereen op het podium is geëindigd kan men met een tevreden gevoel terugkijken op het WK.


Naast de deelnemers stond er nog een lid van Noritsu op de mat; Bart Spijkhoven had namelijk de eer om te mogen scheidsen op dit toernooi. Ook hier heeft de uitgebreide ervaring gezorgd voor een mooi resultaat; het is niet iedereen gegeven om op een dergelijk niveau te scheidsen.32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page