top of page

Noritsu nieuwe zwarte en bruine band rijker na NKA-IFK Zomerkamp

Op donderdag 28 juni ging het NKA-IFK Zomerkamp Kyokushinkai karate in Veldhoven van start. Tijdens dit kamp komen karateka´s van verschillende sportscholen uit Nederland samen om met elkaar te trainen. Op het kamp worden ook examens afgelegd om een hogere graad te behalen. Zeven karateka´s van Karateclub Noritsu namen deel aan dit kamp en twee daarvan zijn tevens geslaagd voor een hogere graad.


Het Zomerkamp wordt jaarlijks georganiseerd door de NKA (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er 7 karateka’s op de betreffende donderdagmiddag naar De Buitenjan in Veldhoven vertrokken. Na een korte rit arriveerden Senpai´s Joost Kools en Arno van der Loo, en Sempai´s Bart Spijkhoven, Huub Wilborts, Joost Kimenai, Hilde Wilborts en Pamela Boot bij de groepsaccommodatie waar ze vier dagen lang les kregen van Shihan Wijnand van den Broek (5e Dan) en verschillende andere instructeurs van de NKA. De eerste training begon op donderdagavond. Er was veel variatie in de lessen, ook werd er iedere nacht een verrassingstraining ingelast waardoor iedereen al snel uit het dagelijkse ritme raakte. Op vrijdag werd iedereen na een zware training op een modderbad getrakteerd waardoor alle witte karatepakken veranderden in een bruine, zanderige chaos. Gelukkig hadden alle deelnemers meerdere karatepakken bij! Later deze avond was het tijd voor 1.000 stoottechnieken en rondjes hurkspringen rond een kampvuur, een mooie afsluiting van een pittige trainingsdag.


Tijdens de vrijdagnachttraining werden de nieuwe Shihan´s Peter Fens, Toon Fens en Antonio Da Graca geëerd met een speciale ceremonie, hierbij werd gebruik gemaakt van “Sake” (Japanse rijstwijn) en een “Shinai” (bamboezwaard) onder het opnoemen van de 11 levensmotto´s van Mas Oyama (de grondlegger van Kyokushinkai karate). Vrijdagavond vonden tevens de examens tot de zwarte band plaats. Van Karateclub Noritsu ging Pamela Boot op voor haar 2e Kyu (bruine band). Het duurde maar liefst twee uur voordat alle kandidaten klaar waren met het technisch gedeelte. Op zaterdag zou het Kumite (vrij vechten) examen gehouden worden samen met de Dan-graden. De zaterdagmorgen was gereserveerd voor de Dan-graad examens. Van Karateclub Noritsu ging Bart op voor zijn 1e Dan (zwarte band met 1 gouden streep). In de ochtend vond eveneens een twee uur durend technisch examen plaats dat werd afgesloten met een vastgesteld aantal arm-, buik- en beenspieroefeningen.

In de middag moesten Bart en Pamela nog een aantal partijen sparren en zich helemaal uitleven op de stootkussens. De deelnemers van Noritsu waren uiteraard erg goed voorbereid op het examen en dit was ook wel te zien! Men liet een goede indruk achter, ze kregen ’s avonds - voor het aanwakkeren van de barbecue - dan ook te horen dat ze waren geslaagd. Na een erg gezellige feestavond, die door de leden van Noritsu goed werd gevierd, was het zondag weer tijd om te trainen. Eén training in de ochtend plus één in de middag en toen was de tijd aangebroken om de kamers op te ruimen en afscheid te nemen van alle karateka’s die het kamp bezochten. Het was een uiterst gezellig weekend vol Kyokushinkai: doorzettingsvermogen, discipline en respect!

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


bottom of page