top of page

Noritsu 3 Dan-graden rijker na NKA-IFK Zomerkamp

Op donderdag 4 juli ging het NKA-IFK Zomerkamp Kyokushinkai karate in Veldhoven van start. Tijdens dit kamp komen karateka´s van verschillende sportscholen uit Nederland samen om met elkaar te trainen. Op het kamp worden ook examens afgelegd om een hogere graad te behalen. Zes karateka´s van Karateclub Noritsu namen deel aan dit kamp en drie daarvan zijn geslaagd voor een hogere graad.

Het Zomerkamp wordt jaarlijks georganiseerd door de NKA (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er 6 karateka’s op de betreffende donderdagmiddag naar De Buitenjan in Veldhoven vertrokken. Na een korte rit arriveerden Joost Kools, Arno van der Loo, Bart Spijkhoven, Huub Wilborts, Joost Kimenai en Hilde Wilborts bij de groepsaccommodatie waar ze vier dagen lang les kregen van Shihan Wijnand van den Broek (5e Dan) en verschillende andere instructeurs van de NKA. De eerste training begon op donderdagavond. Er was veel variatie in de lessen, waaronder Renraku’s, een ‘Kata Battle’ (waarbij de Kyu-graden wonnen van de Dan-graden), Syllabus in beweging, Kumite, Stamina en ‘freestyle zelfverdediging’ onder leiding van Sensei Peek. De hoogtepunten van het gezellige kamp waren de nachttraining inclusief kampvuur, de modderbad-training en het examen met aansluitende BBQ.

Leden slagen na maandenlange voorbereidingen voor examen Van Karateclub Noritsu ging Arno van der Loo op voor de 2e Dan en Huub Wilborts en Joost Kimenai voor de 1e Dan. Eerst stond er een technisch examen gepland, dit duurde enige uren voordat alle kandidaten klaar waren. Vervolgens was het tijd voor het Kumite (vrij vechten) examen. In de zinderende zon werd het examen afgelegd en werden veel partijen achter elkaar gespard. De deelnemers van Noritsu waren uiteraard goed voorbereid op het examen en dit was ook wel te zien! Men liet een goede indruk achter, ze kregen ’s avonds - voor het aanwakkeren van de barbecue - dan ook te horen dat ze waren geslaagd. Na een erg gezellige feestavond, die door de leden van Noritsu goed werd gevierd, was het zondag weer tijd om te trainen. Eén training in de ochtend plus één in de middag en toen was de tijd aangebroken om de kamers op te ruimen en afscheid te nemen van alle karateka’s die het kamp bezochten. Het was een uiterst gezellig weekend vol Kyokushinkai: doorzettingsvermogen, discipline en respect!

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page