top of page

NKA-IFK Zomerkamp 2011: Noritsu 2 Sempai’s en een Nidan rijker

Van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli vond in Veldhoven het NKA-IFK Zomerkamp 2011 plaats. Tijdens dit kamp kwamen 75 karateka’s uit het gehele land samen om te trainen en om eventueel een hogere band te behalen. Vijf leden van Karateclub Noritsu namen deel aan het zomerkamp en enkele hebben er zelfs een hogere gradatie behaald.


Het zomerkamp wordt jaarlijks georganiseerd door de NKA (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er 5 karateka’s op de betreffende donderdagmiddag naar De Buitenjan in Veldhoven vertrokken. Na een korte rit arriveerden Senpai Jan van Beek, Sempai Huub Wilborts, Sempai Joost Kimenai, Hilde Wilborts en Pamela Boot bij de groepsaccommodatie waar ze vier dagen lang les kregen van Shihan Wijnand van den Broek (5e Dan) en verschillende Sensei’s.


De eerste training vond plaats op de donderdagavond. Gelukkig was het gedurende het kamp redelijk goed weer, waardoor deze en alle andere trainingen buiten op het veld plaats konden vinden. Er was veel variatie tussen de verschillende trainingen, zelfs een nachttraining ontbrak niet aan het geheel. Tijdens deze nachttraining werden de karateka’s getrakteerd op 1.000 “stapjes”, 1.000 stoottechnieken en 1.000 traptechnieken. Met een luide Kiai werden deze oefeningen in een donker en vredig Noord-Brabants bos uitgevoerd. Ook de volgende dag was het raak: veel oefeningen in het bos en zware trainingen vulden de dag. Uiteraard werd dit afgewisseld met de nodige rustmomenten en tijd om te eten. ’s Avonds was echter goed te merken dat de afgelopen 1,5 dag zeer zwaar waren geweest. De zaterdag was gereserveerd voor de examens. Van Karateclub Noritsu ging Jan op voor zijn 2e Dan (zwarte band met 2 gouden strepen), Joost en Huub gingen op voor de 1e Kyu (bruine band met een zwarte streep). In de ochtend vond het technisch examen plaats dat werd afgesloten met een vastgesteld aantal arm-, buik- en beenspieroefeningen. In de middag moesten de heren nog een aantal partijen sparren en zich helemaal uitleven op de stootkussens. De heren van Noritsu waren uiteraard erg goed voorbereid op het examen en dit was ook wel te zien! Men liet een goede indruk achter, ze kregen ’s avonds - voor het aanwakkeren van de barbecue - dan ook te horen dat ze waren geslaagd.


Na een erg gezellige feestavond, die door de leden van Noritsu goed werd gevierd, was het zondag weer tijd om te trainen. Eén training in de ochtend plus één in de middag en toen was de tijd aangebroken om de kamers op te ruimen en afscheid te nemen van alle karateka’s die het kamp bezochten. Het was een uiterst gezellig weekend vol Kyokushinkai: doorzettingsvermogen, discipline en respect!10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page