top of page

NKA-IFK zomerkamp 2009

Van donderdag 2 t/m zondag 5 juni vond in Veldhoven het NKA-IFK Zomerkamp 2009 plaats. Tijdens dit kamp kwamen 101 karateka’s uit het gehele land samen om te trainen en om eventueel een hogere graduatie te behalen. Zeven leden van Karateclub Noritsu namen deel aan het zomerkamp. Sempai Bart en Senpai Joost behaalden tijdens het examen een hogere graad.


Het zomerkamp wordt jaarlijks georganiseerd door de NKA (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er zeven karateka’s op de betreffende donderdagmiddag naar De Buitenjan in Veldhoven vertrokken. Na een korte rit arriveerden senpai Pascal van Rozendaal, senpai Joost Kools, Senpai Willem van Ginneken, Marcus Martina en Bart Spijkhoven, Joost Kimenai, en Nowie Boot bij de groepsaccommodatie waar ze vier dagen lang les kregen van Shihan Koos van Berkel (5e Dan), Shihan Wijnand van den Broek (5e Dan) en verschillende sensei’s. De eerste training vond plaats op de donderdagavond. Het ging een warm weekend worden, waardoor deze en alle andere trainingen buiten op het veld plaats konden vinden. Er was veel variatie tussen de verschillende trainingen: kata’s, clicker, kumite, renraku’s, kata’s met bo, de 17 stoot- en de 21 traptechnieken, syllabus, conditietrainingen, etc. Zelfs twee maal een nachttraining, ontbrak niet aan het geheel.


Op zaterdagmiddag was het examen aangebroken voor de examenkandidaten van Noritsu: Sempai Bart van Spijkhoven en Senpai Joost Kools waren na een jaar van intensieve training klaar om zich te bewijzen voor de examencommissie. Na een technisch examen van ongeveer 1,5 uur moesten Bart en Joost nog een groot aantal partijen sparren (tegen uitgeruste tegenstanders) en zich daarna helemaal leeg stoten en trappen op het kussen. Beide slaagden met overtuiging voor hun examen, waardoor Sempai Bart nu 1e kyu en Senpai Joost 2e Dan. mogen dragen.

Tijdens de feestavond kwamen de beentjes nog eens extra van de vloer door het optreden van een DJ van Sportschool KVC Peek. De karateka's die niet uitgedanst waren, konden zich op de zondag morgen in de eerste training zich uitleven met het fenomeen "Zumba". Dit onder leiding van top fitness instructeur Jimmy Peek. Eén training in de middag en toen was de tijd aangebroken om de kamers op te ruimen en afscheid te nemen van alle karateka’s die het kamp bezochten. Het was een uiterst gezellig weekend vol Kyokushin: doorzettingsvermogen, discipline en respect!

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page