top of page

NKA-IFK Zomerkamp 2006

Van vrijdag 5 t/m zondag 7 mei jl. was er in Gasselternijveen het N.K.A.-I.F.K. Zomerkamp 2006. Tijdens dit kamp kwamen veel karateka’s samen om te trainen en/ of om een hogere graduatie te behalen. Vijf leden van Karateclub Noritsu namen deel aan het zomerkamp en twee hiervan gingen op examen voor een hogere graad, wat ze beide goed hebben afgerond.

Het zomerkamp, dit jaar eigenlijk meer een lentekamp, wordt jaarlijks georganiseerd door de N.K.A. (Nederlandse Karate Associatie). Karateclub Noritsu uit Baarle-Nassau valt onder deze bond, vandaar dat er vijf karateka’s op de betreffende vrijdagochtend naar Gasselternijveen (Drenthe) vertrokken. Na een rit van ongeveer 300 kilometer arriveerden Joost Kools, Jan van Beek, Willem van Ginneken, Louise van Ginneken en Marcus Martina op het recreatiepark waar ze, samen met ongeveer tachtig andere karateka’s, drie dagen les kregen van Shihan K. van Berkel (5e Dan), Shihan R. Wildeboer (5e Dan) en verschillende sensei’s van de N.K.A.

De eerste training vond plaats op de vrijdagmiddag en hierbij werden voornamelijk de Kihon-kata’s in combinatie met de verschillende syllabustechnieken behandeld, het was een erg technische training die plaatsvond op het grasveld naast het recreatiepark. Na deze training en het avondeten was één van de spannende momenten aangebroken voor de achttien examenkandidaten, namelijk het technische examen. Hiervoor moest men eerst twee kilometer lopen naar het eerstvolgende dorp om daar in de lokale sporthal hun ‘kunsten’ te vertonen aan de examencommissie. Er waren examenkandidaten voor de 3e, 2e en 1e Kyu en de 1e, 2e en 3e Dan. Na het technische examen liepen de karateka’s terug naar het recreatiepark en gingen op tijd naar bed, de volgende dag vond namelijk het tweede onderdeel van het examen plaats; het sparren. Voor dit onderdeel plaatsvond, werd er nog twee maal getraind. De eerste training was zelfs al om 06.30 uur. Na het ontbijt, de tweede training en de lunch waren Jan en Willem helemaal klaar om een aantal partijen te vechten voor hun examen. Willem moest voor zijn 1e Kyu (bruine band met streep) tien partijen vechten en Jan voor zijn 1e Dan (zwarte band) vijftien partijen. Dit was niet voor alle examenkandidaten even simpel. Men moest namelijk steeds tegen uitgeruste karateka’s vechten en dit vond allemaal buiten plaats onder de brandende zon. Jan en Willem hadden zich echter goed voorbereid en wisten de partijen goed af te werken. Het derde en laatste onderdeel van het examen was de stamina. Hierbij was het de bedoeling dat men zich enkele minuten helemaal leegsloeg en –trapte op de stootkussens. Ook dit onderdeel werd Jan en Willem goed afgerond en hierdoor hebben beide karateka’s hun graduatie behaald. Jan van Beek mag zich tegenwoordig sensei (leraar) noemen omdat hij tijdens het examen de 1e Dan heeft behaald. Willem van Ginneken heeft de 1e Kyu behaald tijdens het kamp en mag zich tegenwoordig sempai (hoofdleerling) noemen. Na de erg gezellige feestavond, die door de leden van Noritsu goed werd gevierd, was het zondag weer tijd om te trainen. Eén training in de ochtend en één in de middag en toen was de tijd aangebroken om het huisje op te ruimen en afscheid te nemen van alle karateka’s die het kamp bezochten. Het was een weekend vol Kyokushin; doorzettingsvermogen, discipline en respect, maar ook vriendschap. Samen met de leden van andere sportscholen was het weer een gezellig bijeenkomen wat een dergelijk kamp erg aantrekkelijk maakt.4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page