top of page

Karateclub Noritsu 3 Dan-graden rijker

Van vrijdag 12 t/m zondag 14 juli vond in Veldhoven het NKA Zomerkamp 2019 plaats. Er waren dit jaar maar liefst 9 karateka’s van Noritsu aanwezig en voor 3 van hen was deze editie extra spannend vanwege het examen waar men zich een jaar lang op had voorbereid.Ieder jaar gaat er een delegatie vanuit Baarle-Nassau naar De Buitenjan te Veldhoven voor het zomerkamp van de NKA (Nederlandse Karate Associatie), dit jaar was er weer een mooie groep aanwezig. Pascal van Roozendaal, Jan van Beek, Arno van der Loo, Bart Spijkhoven, Joost Kimenai, Huub Wilborts, Hilde Wilborts, Ruben van der Loo en Indy Kooijman melden zich allemaal op de vroege vrijdagochtend bij de Brabantse groepsaccommodatie.


Om 10 uur begon de eerste les voor de 80 aanwezige karateka’s. De lessen werden verzorgd door diverse Shihan’s en Sensei’s van de NKA, maar ook door een topinstructeur uit Engeland: Sensei Darren Stringer. Deze Kumite en Kata kampioen verzorgde diverse lessen gedurende het kamp en dit was ook zeker een meerwaarde.


Het zomerkamp bestond uit diverse dag-trainingen, maar gedurende de vrijdagnacht moest er ook worden getraind. Na meer dan 1.000 trap- en honderden stoottechnieken in het donkere Brabantse bos konden de karateka’s weer van hun welverdiende nachtrust genieten.


Op zaterdag vonden de examens plaats voor Jan, Joost en Huub. ’s Ochtends werd het technische examen afgelegd waarbij de leden van Noritsu urenlang hun technische vaardigheden moesten tonen en diverse krachtoefeningen moesten uitvoeren. Na de lunch werd meteen het ‘Kumite’ gedeelte afgenomen waarbij Joost en Huub 20 partijen moesten vechten en Jan 25 (uiteindelijk 30 aangezien de eerste 5 partijen werden gezien als opwarming). Vervolgens nog een kwartier ‘stamina’ waarbij de karateka’s zich moesten uitleven op de stootkussens.


De daaropvolgende uren waren spannend, maar net voordat de feestavond startte kreeg het drietal te horen dat we waren geslaagd! Zo gaan Senpai Joost en Senpai Huub voortaan door het leven als ‘Nidan’ en Sensei Jan als ‘Sandan’. Een mooie prestatie die uiteraard uitvoerig moest worden gevierd tijdens de feestavond.


Op zondag er een ‘ontspannend programma’ op de agenda met o.a. boksvoetbal. Hierbij bleken de meeste karateka’s toch meer aanleg (en interesse) te hebben in het boksen dan voor voetbal. Na de lunch verzorgde Sensei Darren Stringer nog een sessie op de pads en mocht Sensei Jan van Beek zijn ‘Kata’ (karateka’s die voor de 3e Dan opgaan moeten een eigen Kata ontwikkelen) aan de gehele groep laten zien.


Noritsu heeft genoten van het zomerkamp en is volgend jaar zeker weer aanwezig.

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page