top of page

Jan en Hilde gehuldigd voor sportieve prestaties in 2017

Een paar weken geleden ontvingen zowel Senpai Jan van Beek als Senpai Hilde Wilborts een uitnodiging van de gemeentes Baarle-Nassau en Alphen-Chaam. Beide karateka’s waren aangenaam verrast vanwege het feit dat ze tijdens de nieuwjaarsbijeenkomsten van beide gemeentes in het zonnetje zouden worden gezet vanwege de behaalde resultaten op de NK Kyokushinkai karate in Almere.


Senpai Hilde mocht als eerste op het podium verschijnen, woensdag 3 januari was ze uitgenodigd om aanwezig te zijn op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Alphen-Chaam in zaal 'Den Heuvel' in Alphen. Het was voor de tweede keer dat inwoners van de gemeente op deze manier in het zonnetje worden gezet voor een bijzondere (sport)prestatie.

Hilde heeft, namens de gemeente Alphen-Chaam, uit handen van burgemeester Minses, felicitaties mogen ontvangen voor haar 2e plaats op het NK Full contact karate op 11 juni 2017 in Almere. Ze ontving daarvoor een mooie oorkonde, een bos bloemen en lovende woorden.


Burgemeester Minses had zich goed ingelezen en wist aan alle aanwezigen duidelijk uit te leggen waar het Kyokushinkai karate voor staat, namelijk uiterste, waarheid, samenwerken, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, enz. en ook dat het wereldwijd geldt als één van de hardste vormen van karate. Ook werd Noritsu nog genoemd als de sportschool waar Hilde traint én les geeft.Vijf dagen later was het de beurt aan Senpai Jan. Maandag 8 januari startte om 19.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst waar voor het eerst aandacht werd besteed aan de sportieve prestaties van inwoners van de gemeente en de Belgische zustergemeente Baarle-Hertog alsmede leden van een Baarlese vereniging uit een andere gemeente. Na een korte terugblik op 2017 en vooruitblik op 2018 was het dan zover: diverse sportievelingen die minstens op nationaal niveau een prestatie hadden neergezet in 2017 werden naar voren geroepen door burgemeester de Hoon. Ook hier was de burgemeester goed ingelezen en werd Jan gefeliciteerd voor het behalen van de Nederlandse titel, dit werd beloond met een mooie ingekaderde oorkonde en een bos bloemen.


Het is erg mooi dat beide gemeentes op deze manier aandacht schenken aan de sportieve prestaties van haar inwoners, het zou mooi zijn als Noritsu de komende jaren vaker wordt uitgenodigd voor deze feestelijkheden.

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page