top of page

Hilde Wilborts verovert derde plaats tijdens wereldkampioenschap karate

Maanden van voorbereidingen gingen eraan vooraf, en op vrijdag 17 en zaterdag 18 november was het eindelijk zo ver: het wereldkampioenschap Kyokushin karate van de KWF (Kyokushin World Federation) in Arnhem. Joran van der Loo en Hilde Wilborts waren vanuit Karateclub Noritsu geselecteerd om de eigen bond (NKA) te vertegenwoordigden op dit grootse toernooi, en met succes!

Meer dan 600 atleten van over de gehele wereld waren naar sporthal Valkenhuizen afgereisd voor het WK van de Kyokushin World Federation.

Hilde kwam uit in de +65 kg klasse, samen met 9 andere karateka’s. De eerste ronde was Hilde vrijgeloot, de tweede ronde kwam ze uit tegen de Poolse Julia Zak. Deze partij wist Hilde te winnen waardoor ze in de halve finale uitkwam tegen de Canadese Julie Lamarre. Helaas wist Hilde deze partij niet te winnen waardoor ze aan het eind van de dag de derde trede van het podium mocht betreden, een zeer goede prestatie!

Joran was samen met 16 andere karateka’s ingedeeld in de -75 kg klasse. Joran mocht deze dag meteen starten. Hij was in deze eerste ronde ingedeeld tegen Ali Hayder, een zeer ervaren karateka uit Zweden. Helaas kon Joran deze partij niet naar zijn hand draaien en lag vanwege het verlies meteen uit het toernooi. Uiteindelijk wist Ali de wereldtitel te behalen in deze klasse.

Het Nederlandse NKA team wist 3 keer een eerste plek, 2 keer een tweede plaats en een derde plaats te behalen. De maanden van zware trainingen hebben hun vruchten afgeworpen; iedereen heeft mooie partijen neergezet en ondanks dat niet iedereen op het podium is geëindigd kan men met een tevreden gevoel terugkijken op het WK.

Naast de deelnemers stond er nog een lid van Noritsu op de mat; Bart Spijkhoven had namelijk de eer om te mogen scheidsen op dit toernooi. Ook hier heeft de uitgebreide ervaring gezorgd voor een mooi resultaat; het is niet iedereen gegeven om op een dergelijk niveau te scheidsen.