top of page

Goede resultaten voor Noritsu in Praag

Op vrijdag 18 februari vertrok het NKA team naar Praag om deel te gaan nemen aan de Prague Open, een toernooi georganiseerd door Shinkyokushin en Ashihara karate Tsjechië. Ook Indy Kooijman en Joran van der Loo namen deel namens Karateclub Noritsu. Hierbij werden ze vergezeld door onder andere scheidsrechter Bart Spijkhoven.

In Praag aangekomen ging het vechters team samen met de coaches naar de weging op vrijdagavond. De rest ging alvast wat sightseeing doen in de stad.

Op zaterdag ging het gehele team samen naar de toernooi locatie. Praag zou Praag niet zijn als er onderweg niet veel mooie gebouwen te bewonderen waren tijdens de wandeling naar het complex. Voor het toernooi waren behoorlijk wat landen ingeschreven met hun teams: Zweden, Denemarken, Ukraine, Rusland, Duitsland, Nederland, Polen, Servië, Kroatië, Estland, Letland, Israël, Tunesië, Pakistan en natuurlijk Tsjechië waren vertegenwoordigd. Het niveau van de vechters lag ook erg hoog.

Na de presentatie van de vechters ging het toernooi van start. Scheidsrechter Bart mocht meteen stevig aan de bak, met meer dan 300 deelnemers stond hen een drukke dag te wachten. Onze vechters en coaches konden nog even relaxen voordat ze aan de slag moesten.

Van de 11 NKA deelnemers zijn er uiteindelijk 8 in de prijzen gevallen. De 3 vechters die niet in de prijzen zijn gevallen, hebben mooie en sterke partijen neergezet tegen de latere finalisten en kampioenen. Met deze resultaten is de NKA op de derde plek op de medaille spiegel geëindigd, vlak achter de teams van Duitsland en Israël.


Joran wist een welverdiende tweede plek te behalen. Z’n eerste tegenstander kwam niet opdagen, zijn volgende partij tegen een sterke Deense karateka werd al snel beslecht met een waza-ari vanwege een welgeplaatste trap in het aangezicht. Helaas wist Joran z’n finalepartij tegen zijn Nederlandse teamgenoot Dave Kientz niet te winnen.


Indy Kooijman is buiten het podium geëindigd, maar heeft erg sterke partij neergezet tegen de latere, zeer ervaren en 10 kg zwaardere, kampioene. Ook de NKA scheidsrechters hebben complimenten ontvangen vanuit de organisatie voor het professionele optreden dat zij hebben laten zien.

Het toernooi werd door de coaches en vechters gebruikt als meetmoment voor de voorbereiding voor het WK in Valencia in juni. Alle vechters hebben een enorme groei laten zien en gaan nu verder werken voor dit grote toernooi.49 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page