top of page

Feest vanwege 4e Dan Sensei Pascal

Tijdens het afgelopen zomerkamp ontving Sensei Pascal van Roozendaal zijn 4e Dan. Dit moest uiteraard worden gevierd; op maandag 28 augustus – tijdens de eerste les van het nieuwe seizoen – werd hij verrast door de leden van Karateclub Noritsu en speciale genodigden.


Op deze maandagavond werd Sensei ‘opgewacht’ door alle jeugd- en volwassen leden die Noritsu rijk is. De avond begon met een speech waarin de indrukwekkende 30-jarige karatecarrière van Sensei Pascal uit de doeken werd gedaan.


Sensei Pascal begon in 1987, op 14 jarige leeftijd, met Kyokushin karate bij een kleine karateclub in Ulicoten. Later is de club naar Baarle-Nassau verhuisd, deze heette toen nog Oyama Karate Baarle. Vanaf toen ging hij in het bestuur van de club met als taak penningmeester.

Sensei Pascal heeft regelmatig aan wedstrijden deelgenomen, en met succes!


Op het zomerkamp van 1996 heeft Pascal examen gedaan voor zijn 1e Dan, een echte mijlpaal. Vanwege een motorongeluk moest hij noodgedwongen stoppen met het wedstrijdvechten. Na zijn revalidatie heeft hij zichzelf als doel gesteld om zo snel mogelijk weer op zijn oude niveau te komen, iets wat hem uiteindelijk met veel pijn en moeite is gelukt.


Naast leraar is Pascal ook voorzitter van de Baarlese vereniging, contactpersoon naar de Nederlandse Karate Associatie, coach en scheidsrechter bij nationale en internationale wedstrijden.Na het behalen van zijn 2e en 3e Dan in 2003 en 2010 kon Pascal zelf geen hogere Dangraad meer behalen via een examen, voor een 4e Dan wordt je benoemd. Sinds deze zomer behoort Sensei Pascal tot een select gezelschap 4e Dangraad-houders welke zich jarenlang inzetten voor de NKA (Nederlandse Karate Associatie) én karate in het algemeen.


Gedurende de feestavond konden jong en oud zich uitleven op een springkussen en waren er hapjes en drankjes geregeld. Ook ontving Sensei Pascal een persoonlijke stempel en zijn vrouw Anja – ja, achter iedere sterke man staat een sterke vrouw – een fles wijn namens de karateclub.

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page