top of page

Druk weekend voor Noritsu

Zaterdag 13 november stonden er twee evenementen op de agenda van enkele Noritsu leden. Terwijl Indy en Joran op de mat stonden in Sommelsdijk waren enkele zwarte banders aanwezig bij een scheidsrechter opfriscursus in Rotterdam.


Het was een spannende dag voor Indy en Joran. Na een lange tijd geen wedstrijden gedaan te hebben stonden ze deze zaterdag op de mat bij het Nederlands kampioenschap georganiseerd door de NKKO. Daarnaast was het hun eerste wedstrijd bij de volwassenen en zonder scheenbeschermers. Ondanks de spanning hebben beide karateka’s hun mannetje gestaan en hebben ze goede resultaten behaald.


Indy heeft een stevige wedstrijd gedraaid, maar wist na een verlenging helaas geen winst te behalen. Omdat het een kleine poule was kwam ze op een tweede plek uit, deze werd echter niet beloond met een beker.


Joran was de enige in z’n gewichtsklasse en werd daarom gevraagd om in een zwaardere klasse te vechten. Hier zei de karateka uit Oud-Turnhout geen nee tegen. Z’n eerste wedstrijd wist Joran te winnen waardoor hij in de finale uitkwam tegen een zwaardere, meer ervaren en oudere Shinkyokushin vechter. Joran haalde alles uit de kast, maar dat was helaas niet genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Joran ging aan de haal met een mooie tweede plek.Op hetzelfde moment van de wedstrijd stonden Senpai’s Bart, Huub, Hilde en Dennis op de mat in Rotterdam. Niet om te vechten, maar om hun scheidsrechterskunsten te tonen. De NKA organiseerde deze dag namelijk een opfriscursus voor Kata en Kumite. Het was een leerzame, goed georganiseerde dag waardoor de karateka’s weer goed zijn voorbereid voor de komende wedstrijden.35 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page